Staubo-bloggen

EN PULSERENDE NYHET FRA SAFT!

Postet av Staubo on Jun 29, 2020 9:35:42 AM

 

Ny batteriserie fra SAFT møter de høye kravene fra dagens IOT produkter.

 

Tingenes internett (IoT) er et område i stadig utvikling. Nye generasjoner av smarte enheter som krever høyere pulsstrømmer, sammen med bruk av LPN (Low Powered Network), endrer behovene og stiller nye krav - og muligheter! - til batterier.

Et godt eksempel på denne utviklingen er nye smarte effektmålere. De stiller ytterligere krav til sine autonome strømforsyninger, inkludert høyere effektpulsevne og et større driftstemperaturområde, mens lang levetid og ATEX-overholdelse fortsatt er obligatorisk.

Et stadig voksende marked som krever kontinuerlig innovasjon innen batteriteknologi.

To hovedtrender i markedet for smarte / tilkoblede(IoT-) enheter er spesielt viktige i utviklingen av batterier som er i stand til å opprettholde høye pulsstrømmer og samtidig sikre en lang levetid:

  1. En massiv global bruk av LPWAN-kommunikasjonsprotokoller som krever høyere strømtoppverdier (pulser) for å oppnå et lengre dataoverføringsområde, selv om de har lavere effektbehov enn tradisjonelle cellulære kommunikasjonsprotokoller.
  2. Reduksjon av antall datakonsentratorer som er distribuert i feltet, da dette hjelper med å redusere CAPEX for smarte effektmålere eller smarte enheter.

Saft investerer kontinuerlig i forskning og utvikling for å imøtekomme komplekse behov fra IoT-designere. På toppen av de to sortimentene av batteriteknologier som er tilgjengelige for høye pulsapplikasjoner, spiral Li-SOCl2 (LS) og Li-MnO2 (LM), lanserer Saft nå et helt nytt utvalg av batterier, LSP-serien, for å passe best til din bruk av din «Ting».

LSP - kombinerer pålitelighet, lite selvutladning (Li-SOCl2 celleteknologi) parallelt med en topp moderne og nøye valgt LiC (Lithium-ion Capacitor).

Trykk på knappen «More » nedenfor for en kort oppsummering av batterialternativene produsert av Saft for applikasjoner med høy puls.

Hvis du har spørsmål, eller hvis du ønsker å snakke med en av salgsingeniørene våre, ikke nøl med å ta kontakt! https://www.staubo.no/kontakt-oss/kontaktinformasjon/

 


Spiral Li-SOCl2 - en ideell løsning for applikasjoner som krever høy puls, selv ved lave temperaturer (LSH).

De fleste IoT-produkter har til nå har brukt litiumtionylklorid (Li-SOCl2) celler. Li-SOCl2-kjemi har den høyeste nominelle spenning blant primærbatterikjemi (3,6 V), og spiralkonstruksjonen til cellene er spesielt tilpasset for applikasjoner som krever veldig høye pulser. De har et eksepsjonelt rykte for pålitelighet og lang levetid i smarte målingsapplikasjoner, med hundrevis av millioner celler med vellykket distribusjon over hele verden.

 

image-Jun-29-2020-05-59-02-11-AMMen et viktig aspekt ved Li-SOCl2-celler er passiveringsprosessen som forårsaker dannelse av et litiumkloridlag på anoden. Dette er en stor utfordring for pulserende bruksområder: en høy pulsstrøm vil føre til at spenningen faller i noen få millisekunder, og hvis spenningen faller under systemets avstengningsspenning (cut off voltage), kan det sette bruken av smartmåleren i fare. Dette fenomenet er spesielt sterkt på varmere steder ettersom varmen, spesielt over + 40 ° C, fremmer passivering. 

I og med at smartmålere ble utplassert i varmere regioner som Midt-Østen og Asia, måtte Saft finne løsninger. Saft har derfor optimalisert Li-SOCl2-cellers spenningsrespons gjennom årene. Ikke for å eliminere passivering fullstendig, noe som er umulig, men for å kontrollere, forutse og ta hensyn til det når du dimensjonerer et batteri for en bestemt applikasjon. Når applikasjonsavstengningsspenningen er over 2,8 V, er risikoen for å nå denne terskelen imidlertid høy, noe som fører til at vi anbefaler kundene våre å bruke en kondensator eller superkondensator, for å holde seg på den sikre siden.

 

Li-MnO2 - For applikasjoner med en avstengningsspenning under 2,4 V. LM og M-områdene er kompatible med ATEX-krav.

En alternativ løsning gjort tilgjengelig ved introduksjon av elektroniske komponenter med lite forbruk, er Saft's LM-utvalg av Li-MnO2-celler som er utviklet spesielt for måling. Denne kjemiens lavere nominelle spenning (3 V mot 3,6 V for Li-SOCl2) har alltid presentert en barriere da den var nær avstengningsspenningen (normalt 2,5 V til 2,8 V) for måling av elektronikk.

I "søvn" -modus, 99% av tiden, kommer målerens viktigste strømforbruk fra mikroprosessoren.

Dette kan reduseres ved å senke driftsspenningen til mikroprosessoren, noe som har bidratt til adopsjonen av Li-MnO2. Nå kan systemets avstengningsspenning være så lav som 1,8 V.

I ‘aktiv’ modus overfører måleren aktivt data, som krever både høy effekt og høy spenning og i tillegg er bruk av en DC-DC-omformer nødvendig. Ved et gitt strømbehov, med lavere spenning og desto høyere strøm, er dette en god match med Li-MnO2-teknologien med sin høye effektfunksjon og fravær av passivering.

I et nøtteskall er cellene optimalisert for å beholde alle levetidens fordeler med Li-SOCl2-celler i en robust, hermetisk forseglet, lav selvutladningskonstruksjon som kan tilby opptil 20 års service.

Med de nye LM-cellene var det mulig å tilby både høy kapasitet (opptil 3 Ah i A-størrelse) og høy effekt (opp til 2 A ved 20 ° C for A-størrelser) ved driftstemperaturer mellom - 40 ° C til + 85 ° C, men for applikasjoner med lave temperaturer og avstengningsspenning over 2,4 V, var Li-MnO2 ikke et alternativ ...

 

LSP - en ny, effektiv, hybrid tilnærming som kombinerer det beste fra begge verdener for enheter distribuert i varme temperaturer med en avstengningsspenning over 2,4 V

Safts nye utvalg av primære løsninger - LSP - kombinerer pålitelighet, lite selvutladning (Li-SOCl2 celleteknologi) parallelt med en topp moderne og nøye valgt LiC (Lithium-ion Capacitor).

LiC’en som ble valgt av Saft viser laveste selvutladning og ESR (Equivalent Series Resistance) ved de fleste temperaturer og en av den høyeste målte kapasitans under en puls, og sikrer at LSP-serien vil oppfylle levetiden på 10 år eller mer som kreves av nye generasjoner av tilkoblede enheter. Saft testet også et bredt spekter av EDLC (Electric double-layer capacitors) og LiC-er grundig, for å sikre det beste kompromisset mellom pulsopprettholdelsesevne, driftstemperaturområde og ytelsesstabilitet over levetid. Etter hvert består forskjellen på LSP i å optimalisere kombinasjonen av en Li-SOCl2-celle med en LiC, støttet av Saft sin proprietære dimensjonering og levetidsberegningsmodell.

Produksjonslinjer med høyt automatiseringsnivå og særlig oppmerksomhet på prosess- og produksjonsverktøyene til løsningene våre, gjør det mulig for oss å tilby høyt volumproduksjon til de høyeste kvalitetsstandarder. I tillegg tilbyr Saft et komplett utvalg av løsninger som overholder internasjonale standarder for egen sikkerhet for bruk i potensielt eksplosive atmosfærer (ATEX).

Med dette nye spekteret av LSP-batterier er Saft nå, mer enn noen gang, i stand til å svare på de fleste utfordringene IoT-designere har møtt..

Grafikken nedenfor sammenligner spesifikasjonene og hovedfordelene ved hvert av batteriseriene.

 

Om Staubo

Staubo Elektro-Maskin er i dag en ledende leverandør av batterier, strømomformere, UPS, generatorer og minimotorer. Vi er sammen med våre søsterselskaper i Sverige, Danmark og Finland Nordens største batterileverandør, og våre ansatte innehar høy faglig kompetanse som sikrer at vi finner løsningene som dekker ditt behov best. 

Kundetilpassede løsninger
Hvis du har bruk for en skreddersydd batteriløsning er vi klare til å hjelpe deg. Vi kan designe løsninger som oppfyller kravene til enhver applikasjon – alt fra store batteribanker til løvtynne fleksible litiumbatterier.

Kontakt oss

Abonner på nyheter

Siste innlegg