Staubo-bloggen

Hva er en enkoder, og har jeg bruk for den?

Postet av Staubo on May 6, 2019 2:56:03 PM

En motorenkoder er en roterende enhet montert på en elektrisk motor som gir tilbakemeldingssignaler ved å spore motorakslingens hastighet og/eller posisjon. Det finnes et bredt utvalg av enkodere, herunder inkrementelle eller absolutte, optiske eller magnetiske, osv. Enkodertype som bør brukes er avhengig av en rekke faktorer blant annet motortype, applikasjon, omgivelsesforhold, driftsforhold, osv.

 Av Pedram Ayoubi - Mai 2019, Oslo

Bilde 1

Det er ikke alltid behov for en enkoder, takket være Faulhaber-motorer med integrerte analoge hall sensorer, hvilket kan funger som en enkoder. Vi beskriver teknologiene i detalj videre i dette innlegget.

Hvis du etter å ha lest denne artikkelen likevel ikke vet hvilken enkoder som egner seg, ikke stress! Bare ta kontakt med oss, så kan vi hjelpe deg med et trygt valg av enkoder.

Under nevner vi de mest populære enkoderene som ofte brukes i presisjonsapplikasjoner:


Bilde 2
                                                           

 Bilde 3

Bilde 4

Kan jeg oppnå presis posisjonering uten enkoder?

JA! Faulhaber-teknologi har gjort det mulig ved hjelp av Analoge Hall Sensorer.
Ordet "sensor" refererer til en digital eller analog Hall-sensor som vanligvis sitter montert direkte på motorens PCB i Faulhaber børsteløse DC-Motorer. Digitale Hall-sensorer brukes primært for kommutasjon i børsteløse DC-motorer, men kan benyttes som enkel hastighetskontroll.

Motorene kan også leveres med integrerte analoge hall-sensorer som et alternativ. På grunn en analog hall-sensors høye oppløsning, kan den brukes også som presis hastighets- eller posisjonskontroll, hvilket gjør dem til en spesielt økonomisk, lett og kompakt erstatning til en enkoder. Resultatet er besparing av plass og penger.

Siden flesteparten av Faulhabers motorer er basert på kjernefri teknologi, har de dermed ingen treghet. Av den grunn kan presis posisjonering oppnås med sinuskommutasjon og analoge hall-sensorer.

 

 Bilde 5

Last ned brosjyre

Om Staubo

Staubo Elektro-Maskin er i dag en ledende leverandør av batterier, strømomformere, UPS, generatorer og minimotorer. Vi er sammen med våre søsterselskaper i Sverige, Danmark og Finland Nordens største batterileverandør, og våre ansatte innehar høy faglig kompetanse som sikrer at vi finner løsningene som dekker ditt behov best. 

Kundetilpassede løsninger
Hvis du har bruk for en skreddersydd batteriløsning er vi klare til å hjelpe deg. Vi kan designe løsninger som oppfyller kravene til enhver applikasjon – alt fra store batteribanker til løvtynne fleksible litiumbatterier.

Kontakt oss

Abonner på nyheter

Siste innlegg