Staubo-bloggen

Bruker du en Hybrid stepper motor, men er lei av dens dårlige dynamisk ytelse?

Postet av Staubo on Oct 27, 2020 3:28:37 PM

Da bør du vende deg mot vår DM serie disk magnet stepper motor. Herunder begrunner vi uttalelsen.

Av Pedram Ayoubi - oktober 2020

Generelt sett, er en Hybrid stepper motorer kjent for dets høyt moment sammenlignet med VR og PM typer, men de har også høy treghet som står i veien for høy akselerasjon, endring i hastighet på kort tid, og god repeterbarhet. Vel, vi har gode nyheter! Vi har oppfunnet en teknologi som har overvunnet alle de nevnte utfordringene, og er mindre komplisert.

Vår Stepper Motor DM serie benytter en spesiell teknologi som fører til lav treghet, som igjen resulterer i meget høy akselerasjon hvilket betyr at motoren har en svært dynamisk karakter. Uttrykket «dynamisk» tyder på muligheten til å endre hastighet (turtall) og rotasjonsretning på ganske kort tid, takket være motorens lave treghet.

 

bilde2

Dessuten, yter motoren ganske høyt moment i lav hastighet, og den beholder en viss posisjon uten å ha behov for brems. En stepper motor innebærer ingen risiko for å bli brent takket være den måten som man styrer motoren. Disse motorene trenger ikke komplisert elektronikk, og kan imøtekomme ditt krav om nøyaktig posisjonering uten behov for enkoder i de fleste tilfellene. 

 

Alle disse viktige egenskapene ligger i en utrolig kompakt løsning både i lengde og diameter. Se videoen under der en DM52100R2R53000 viser frem dens dynamisk kraft.

 

 

DM serien har også andre kule egenskaper blant annet man kan bruke kun den ene viklingen i motoren, og beholde den andre viklingen som back-up. Serien har to diameter varianter: 40mm og 52mm. DM52 kan også leveres i flat versjon som er kun 26mm i lengde! Disse motorene er mye enklere enn Hybrid teknologi, og er ganske konkurransedyktig prismessig. Sist, men ikke minst, kan disse motorene leveres uten den firkantede monteringsplaten, som gjør løsningen enda mer kompakt.

 

 bilde3

Ta gjerne en titt på databladene her:

https://www.faulhaber.com/en/products/stepper-motors/

Til slutt, er det også fint å vite at vi har et stort sortiment av gir, enkoder, kontroller, lineære komponenter og andre tilbehør som kan ferdigmonteres på våre motorer, og fraktes til deg som en komplett løsning. Husk at vi har stepper motor løsninger fra 6mm i diameter.

 

Applikasjonseksempel: Garnviklingsmaskin

https://www.faulhaber.com//en/markets/factory-automation-robotics/yarn-winding-machine/#q=textile

 

Kontakt

Om Staubo

Staubo Elektro-Maskin er i dag en ledende leverandør av batterier, strømomformere, UPS, generatorer og minimotorer. Vi er sammen med våre søsterselskaper i Sverige, Danmark og Finland Nordens største batterileverandør, og våre ansatte innehar høy faglig kompetanse som sikrer at vi finner løsningene som dekker ditt behov best. 

Kundetilpassede løsninger
Hvis du har bruk for en skreddersydd batteriløsning er vi klare til å hjelpe deg. Vi kan designe løsninger som oppfyller kravene til enhver applikasjon – alt fra store batteribanker til løvtynne fleksible litiumbatterier.

Kontakt oss

Abonner på nyheter

Siste innlegg