Staubo-bloggen

DC-DC-lader – batteriets beste venn

Postet av Staubo on Aug 8, 2018 10:17:07 AM

Mange opplever utfordringer når de skal lade forbruksbatteriene – enten det er om bord i en båt, bobil, lastebil eller servicebil. 

De vanligste problemene er at ladingen tar altfor lang tid, eller at batteriene ikke blir fulladet. Løsningen? En robust og pålitelig DC-DC-lader.

Batteriet er den viktigste komponenten i alt elektrisk utstyr. Og for at man skal være trygg på at viktige elektriske systemer og komponenter ikke svikter når man er ute på vannet eller kjører langs landeveien, er det en god idé å investere i en robust lader som ikke bare sikrer at batteriene blir fullt oppladet, men som også forlenger batterienes levetid og sørger for at de fungerer som de skal.

Derfor blir ikke batteriet tilstrekkelig ladet 

Forbruksbatteriet er vanligvis koblet sammen med startbatteriet ved bruk av et laderelé eller en batteriisolator. Lange og underdimensjonerte kabler kan skape uønskede spenningsfall, noe som i sin tur forlenger ladetiden betraktelig og fører til at batteriene – og utstyret som er koblet til – ikke får tilstrekkelig strøm for å fungere optimalt.

Moderne, drivstoffeffektive motorer er i tillegg utstyrt med såkalte smart-dynamoer, som i stedet for en konstant strømtilgang leverer en variabel spenning. Etter en kort ladeperiode blir spenningen redusert, noe som svekker batteriets evne til å motta strøm. For biler vil dessuten regenerativ bremsing skape spenningstransienter. Forbruksbatterier som er sammenkoblet på tradisjonelt vis, vil som følge av dette nesten ikke ta imot lading og kan i ytterste konsekvens bli skadet.

MacPlus_temp.sensor

Den beste måten å lade et forbruksbatteri på

Løsningen på problemene nevnt ovenfor, er den pålitelige og effektive DC-DC-laderen Mac Plus fra Mastervolt, som er tilgjengelig i 12 V og 24 V. Mac Plus overvåker forbruksbatteriet, kompenserer for eventuelle spenningsvariasjoner og sørger for rask og trygg opplading ved bruk av sin velutprøvde tretrinnslading.

Mens tradisjonelle løsninger for lading av forbruksbatteriene ofte bruker noen sekunder på å aktiveres, vil Mac Plus-omformeren sette i gang ladingen umiddelbart. Dette er en svært aktuell problematikk i en bil som har smart-dynamo og start/stopp-funksjon, og spesielt i en køsituasjon. I tillegg stabiliserer Mac Plus ladespenningen, noe som skåner batteriet og annet utstyr. Mac Plus er med andre ord batteriets beste venn – som både maksimerer batteriets levetid og sørger for at det alltid er fulladet.

DC-DC-laderen Mac Plus har også en rekke andre smarte fordeler:

  • Vifteløs design for stillegående drift.
  • Passer til åpne syrebatterier, Gel-, AGM- og Li-Ion-batterier (inkl. LiFePO4).
  • Lader selv helt utladede batterier.
  • Justerbare strømnivåer for å møte Euro 5/6-krav.
  • Spenningsstabilisering som beskytter sensitivt utstyr.
  • Mulighet for parallellkobling for å oppnå ladestrømmer på godt over 100 A.
  • Temperaturkompensering og spenningssensor for optimalt laderesultat.
  • Masterbus-kommunikasjon for intelligent systemovervåking og -automasjon.
  • E-mark-sertifikat for mobile applikasjoner.
  • Robuste tilkoblinger for enklere og sikrere installasjon og raskt oppsett ved hjelp av DIP-switcher.

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om Mac Plus eller dersom det er noe du lurer på. I samarbeid med kundene våre utvikler vi løsninger til alle typer applikasjoner – fra standard hyllevare til skreddersydde løsninger.

 

New call-to-action

 

 

 

 

 

 

Om Staubo

Staubo Elektro-Maskin er i dag en ledende leverandør av batterier, strømomformere, UPS, generatorer og minimotorer. Vi er sammen med våre søsterselskaper i Sverige, Danmark og Finland Nordens største batterileverandør, og våre ansatte innehar høy faglig kompetanse som sikrer at vi finner løsningene som dekker ditt behov best. 

Kundetilpassede løsninger
Hvis du har bruk for en skreddersydd batteriløsning er vi klare til å hjelpe deg. Vi kan designe løsninger som oppfyller kravene til enhver applikasjon – alt fra store batteribanker til løvtynne fleksible litiumbatterier.

Kontakt oss

Abonner på nyheter

Siste innlegg